Домашні рецепти

Великодня Паска

Великодня паска за цим рецептом, виходить завжди смачна і пухка. Залишається довго свіжа і не кришиться.

Для приготування Великодньої паски потрібно:

500 мл молока

100 гр друждів

10 яєць

6-7 ск борошна

2ск цукру

дрібка солі

200 гр масла

1 ч.лож. куркуми

ванільний цукор 8гр

цедра лимона

05, ск. нарізаної кураги

3 ст.лож олії

В теплому молоці розводимо дріжді і 4 ст.лож цукру , даємо підійти 10 хв

Додаємо 2 ск. борошна і залишаємо на 20 хв щоб опара підійшла

Тим часом розтоплюємо масло і розтираємо яйця з рештою цукру та ваніліном

 

Коли опара підійшла додаємо яйця, куркуму, цедру одного лимона, все добре вимішуємо і додаємо порціями по 1 склянці борошно

Коли все борошно додали в тісто і добре вимісили, додаємо розтоплене масло, також порціями. Кожного разу добре вимішуємо тісто

Вимішуємо тісто не менше 15 хв, можна і 30 хв, і залишаємо тісто на 3 год, через кожну годину обминаємо його.

Потім додаємо курагу, вимішуємо тісто ще раз і викладаємо у форми. Форми добре змазуємо і встеляємо пергаментом, якщо форми паперові нічого робити не потрібно. Форму заповнюємо на 1/3. І залишаємо ще на 30 хв.

Змащуємо збитим жовтком і випікаємо 40-50 хв t 180°C. Якщо верх підгорає, накрийте пергаментом.

Паски можна прикращати а можна залишити і так. Смачної вам паски  і світлого Великодня!