Домашні рецепти

Пампухи Різдвяні

Традиційна українська страва на Різдво – пампухи, я готую за рецептом моєї бабусі.

1 скл. молока

1 яйце

25 гр.дріжджів

ванілін

50 гр. маргарину

0,5 скл. цукру

2 ск.борошна

0,5 л. олії для смаження

Також на Свят Вечір готуємо пісні пампухи, продукти трішки інші, але процес дуже схожий. Для пісних пампухів потрібно:

1 скл. теплого дуже рідкого картопляного пюре, майже як водичка

25 гр. дріжджів

ванілін

0,5 скл. цукру

2 ск. борошна

 

Для пампухів спочатку розводимо в теплому молоці ( картопляному пюре)  1 ст.лож.цукру і дріжджі, дати їм постояти 15 хв.,

Тим часом розтоплюємо маргарин і збиваємо цукор з яйцем. У пісному варіанті, ці продукти відсутні.

До дріжджів з молоком  додаємо яйце і розтоплений маргарин ,все ретельно розмішуємо і додаємо борошно. У пісному варіанті додаємо тільки борошно. Замішуємо м’яке тісто.

Залишаємо тісто на 0,5 год, щоб збільшилось у двічі

Коли тісто підійшло ділимо його на порційні пампухи, за бажанням можна додати начинку,

і залишаємо ще на 0,5 год

В глибоку каструлю з товстим дном наливаємо олії, приблизно половину каструлі, щоб пампухи там плавали. Розігріваємо олію і починаємо смажити

Готові пампухи викладаємо на серветку, щоб відійшла зайва олія

Готові охолоджені пампухи посипаємо цукровою пудрую і смакуємо