Традиційна українська страва на Різдво – пампухи, я готую за рецептом моєї бабусі.
1 скл. молока
1 яйце
25 гр.дріжджів
ванілін
50 гр. маргарину
0,5 скл. цукру
2 ск.борошна
0,5 л. олії для смаження
Також на Свят Вечір готуємо пісні пампухи, продукти трішки інші, але процес дуже схожий. Для пісних пампухів потрібно:
1 скл. теплого дуже рідкого картопляного пюре, майже як водичка
25 гр. дріжджів
ванілін
0,5 скл. цукру
2 ск. борошна
Для пампухів спочатку розводимо в теплому молоці ( картопляному пюре) 1 ст.лож.цукру і дріжджі, дати їм постояти 15 хв.,
Тим часом розтоплюємо маргарин і збиваємо цукор з яйцем. У пісному варіанті, ці продукти відсутні.
До дріжджів з молоком додаємо яйце і розтоплений маргарин ,все ретельно розмішуємо і додаємо борошно. У пісному варіанті додаємо тільки борошно. Замішуємо м’яке тісто.
Залишаємо тісто на 0,5 год, щоб збільшилось у двічі
Коли тісто підійшло ділимо його на порційні пампухи, за бажанням можна додати начинку,
і залишаємо ще на 0,5 год
В глибоку каструлю з товстим дном наливаємо олії, приблизно половину каструлі, щоб пампухи там плавали. Розігріваємо олію і починаємо смажити
Готові пампухи викладаємо на серветку, щоб відійшла зайва олія
Готові охолоджені пампухи посипаємо цукровою пудрую і смакуємо