Домашні рецепти

Тертий пиріг (пісний)

Під час посту готую дуже простий тертий пиріг

Нам потрібно:

100гр маргарину з рослинних жирів

2 ск. борошна

100 гр цукру

цедра лимону

2 ст. лож холодної води

200 гр варення або ягід чи фруктів

З борошна, цукру, маргарину та води замішуємо мяке тісто, сюди ж додаємо цедру лимона

Ділимо тісто на 2 частини, меншу частину замотуємо у плівку і в морозилку на 20 хв. Другу частину тіста викладаємо у розємну форму

Посипаємо тісто сухарями і викладаємо варення, або свіжі чи заморожені ягоди, попередньо обсипані борошном

Зверху на тертці натираємо тісто яке було у морозилці

Випікаємо 40 хв.  t 180°C.