Домашні рецепти

Торт “Пташине молоко”

Торт “Пташине молоко” один з моїх улюблених, ніжний бісквіт і повітряно-желейний крем. Спробуйте приготувати торт “Пташине молоко” і він обов’язково стане вашим фаворитом.

Для бісквіту потрібно:

4 яйця

4 ст.лож.цукру

4 ст.лож. борошна

1 ч.лож. розпушувача

Для крему:

50гр. желатину

8 яєць

1,5 ск. цукру

1 ст.лож борошна

1 ск.молока

300 гр вершкового масла

Шоколадна помадка

4 ст.лож цукру

0,5 ск. молока

300 гр какао

100гр масла

Розпочинаємо з бісквіту. Яйця збиваємо з цукром до утворення пишної маси і додаємо борошно з розпушувачем. Випікаємо 40 хв.  t 180°C. Виймаємо з духовки і залишаємо щоб схолонув, потім розрізаємо на дві частини.

Поки бісквіт холоне готуємо крем.

Желатин замочуємо в 150гр води.

Жовтки відділяємо від білків. Жовтки збиваємо з цукром,

додаємо борошно добре все збиваємо, тоді додаємо молоко  і ставимо заварювати на 10-15 хв, коли маса охолоне додаємо масло.

Білки збиваємо з 0,5 ск цукру

і змішуємо їх з холодними завареними жовтками. Желатин трошки розігріваємо у мікрохвильовій пічці або на плиті і додаємо в крем.

Бісквіт розрізаємо на дві частини. В роз’ємну форму викладаємо одну частину бісквіту і заливаємо увесь крем

зверху кладемо другу частину бісквіту. Торт ставимо в холодильник не менше як на 3 години, ще краще на ніч.

Коли торт охолонув дістаємо його з форми

і покриваємо шоколадною помадкою.

Щоб приготувати шоколадну помадку потрібно цукор змішати з какао, додати молока і на маленькому вогні заварити, щоб розтопився цукор, тоді додати масла, не кип’ятити.

Теплою шоколадною помадкою повністю покрити торт

І знову ставимо в холодильник на 1 годину.

Торт “Пташине молоко” готовий!