Торт “Спартак” один з моїх улюблених тортів, мабуть тому, що це згадка з дитинства, коли мама його пекла на свято, тепер я його печу своїм діткам. Рецепт торта “Спартак” , смачно, як у мами.
Для торта “Спартак” потрібно:
Для коржів:
200гр. пудри або цукру
1 яйце
8 лож.молока
50гр. масла
2.ст.лож. меду
1 ч.лож. соди
4 ст.лож. какао
3 ск. борошна
Крем:
1 л. молока
1,5 ск.цукру
4 яйця
5 ст.лож. борошна або крохмалю
100гр.масла
Розпочнемо з коржів, цукор, яйце, молоко, масло, мед – все разом кладемо в каструлю і варимо , щоб ростав цукор, але не закипіло.
Сода, какао, борошно – разом все ретельно змішуємо
І додаємо до теплої медової суміші.
Все ретельно перемішуємо ложкою а потім руками замішуємо еластичне тісто
Ділимо тісто на 8 шматочків
і з кожної розкачуємо один корж, діаметром 24 см
Робимо вилкою невеличкі проколи і випікаємо 7 хв. при t 180°C.
Заварний крам робимо за класичним рецептом.
Спочатку доводимо до кипіння молоко 0,75л. , яйця збиваємо з цукром і борошном, додаємо решту холодного молока. Після того до суміші по трошки додаємо гаряче молоко. Знову ставимо на вогонь і варимо поки не стане як густа сметана, при цьому постійно помішуємо. Коли схолоне додаємо масло і все грненько збиваємо. Всі коржі змазуємо кремом і даємо торту промокнути 3-4год. Торт можна прикрашати за вашим бажанням.