Домашні рецепти

Торт “Спартак”

Торт “Спартак” один з моїх улюблених тортів, мабуть тому, що це згадка з дитинства, коли мама його пекла на свято, тепер я його печу своїм діткам. Рецепт торта “Спартак” , смачно, як у мами.

Для торта “Спартак” потрібно:

Для коржів:

200гр. пудри або цукру

1 яйце

8 лож.молока

50гр. масла

2.ст.лож. меду

1 ч.лож. соди

4 ст.лож. какао

 3 ск. борошна

Крем:

1 л. молока

1,5 ск.цукру

4 яйця

5 ст.лож. борошна або крохмалю

100гр.масла

Розпочнемо з коржів, цукор, яйце, молоко, масло, мед – все разом кладемо в каструлю і варимо , щоб ростав цукор, але не закипіло.

img_8330

Сода, какао, борошно – разом все ретельно змішуємо

img_8331

І додаємо до теплої медової суміші.

img_8332

Все ретельно перемішуємо ложкою а потім руками замішуємо еластичне тісто

img_8335

Ділимо тісто на 8 шматочків

img_8336

і з кожної розкачуємо один корж, діаметром 24 см

img_8337

Робимо вилкою невеличкі проколи і випікаємо 7 хв. при  t 180°C.

img_8338

Заварний крам робимо за класичним рецептом.

Спочатку доводимо до кипіння молоко 0,75л. , яйця збиваємо з цукром і борошном, додаємо решту холодного молока. Після того до суміші по трошки додаємо гаряче молоко. Знову ставимо на вогонь і варимо поки не стане як густа сметана, при цьому постійно помішуємо. Коли схолоне додаємо масло і все грненько збиваємо. Всі коржі змазуємо кремом і даємо торту промокнути 3-4год. Торт можна прикрашати за вашим бажанням.

img_8353

img_8390

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Безкоштовна пошта @Rivne.com.ua

Адреса: @rivne.com.ua 
Пароль:
  Забутий пароль |  Нова адреса