Сезон чорниць продовжується, сьогодні приготувала смачний та швидкий чорничний пиріг.
Щоб приготувати чорничний пиріг нам потрібно:
Для тіста:
200гр. маргарину
2 скл. борошна
1ч.лож. розпушувача
1 скл. цукру
2 яйця
1 ст.лож.води
Для начинки:
2ск. чорниць
2ст.лож. крохмалю
1скл.цукру
Щоб приготувати чорничний пиріг потрібно борошно просіяти і додати розпушувач і цукор. Заморожений маргарин натерти на тертку і розтерти в крихну
Якщо у вас комбайн, можна всі інгредієнти завантажити туди і швидко змішати
В крихту додаємо яйця і воду, все ретельно перемішуємо і отримуємо еластичне тісто.
Розділяємо тісто на 2 частини, одну замотуємо у плівку і кладемо в морозилку
Іншу частину викладаємо на деко
І також ставимо в холодильник на 20 хв.
Готуємо начинку для чорничного пирога.
Чорниці добре промити і обсушити. Додаємо цукор і крохмаль
Виймаємо форму з холодильника і висипаємо готові чорниці
Дістаємо тісто з морозилки і натираємо його на тертку зверху на пиріг, краї пирога також загортаємо в середину
Випікаємо чорничний пиріг 45 хв t 180°C
Пиріг можна подавати гарячим з вершковим морозивом.