Домашні рецепти

Віденський сирник з чорницями

Мій варіант віденського сирника дуже простий в приготуванні і можна змінювати його наповнення за смаком.

Для смачного віденського сирника з чорницями потрібно:

Для тіста:

200 гр. холодного маргарину

2ск. борошна

1 скл. цукру

2 яйця

1 ч.лож. розпушувача

Для начинки:

500гр. домашнього сиру

1,5 ск. цукру

1,5 пачки пудингу

1 ск. сметани

2 яйця

1скл.чорниць

1 ст.лож. крохмалю

Отже, розпочнемо готувати віденський сирник з чорницями.

Спочатку замішуємо тісто з борошна, розпушувач та маргарин перетираємо в крихту додаємо цукор та яйця.

IMG_7370

Все це швидко можна зробити в комбайні або руками. Тісто виходить еластичне і м’яке.

IMG_7371

Тісто викладаємо у форму з бортами і ставимо в холодильник.

IMG_7373

Тим часом готуємо начинку віденського сирника

Домашній сир перетираємо через сито, або в комбайні. Додаємо цукор, жовтки, сметану та пудинг

IMG_7401

 

Білки збиваємо в густу піну і додаємо в сирну масу

IMG_7407

Чорниці перемішуємо з 1 ст.лож. крохмалю

IMG_7405

І додаємо до сирної маси

IMG_7408

Все ретельно перемішуємо. Форму з тістом дістаємо з холодильника і виливаємо туди сирну масу. Бортики можна притиснути виделкою щоб мали гарний вигляд.

IMG_7410

Випікаємо віденський сирник 50 хв t 180°C

IMG_7413

IMG_7418