Домашні рецепти

Як вибрати смачний кавун

Серпень уже на носі, а це пора солодкої ягідки, якою можна наїстися і напитися одночасно. Але часто буває так сумно, коли вибрав недозрілий кавун, хоча і звук був глухим, і залежаний бік на місці. Ось головне правило – не треба стукати по кавуну, намагаючись розпізнати, як той відповідає – глухо чи дзвінко. Так легко можна помилитися. Ось тобі 5 перевірених порад, як правильно вибирати кавун, пише “foods.uzvar“.

1. Земляна плямка.

Світла пляма – це ще не показник того, що кавун дозрів. Фермери радять придивитися до кольору: у стиглих ягід він орнажево-жовтий або навіть коричневий.

k1

2. Шукаємо сліди бджіл.

Ці не надто красиві малюнки на кавунах говорять про те, що їх часто “відвідували” бджоли. Май на увазі, що чим більше разів бджоли запилювали кавун, тим він солодший.

12183165-2016-07-25100340-1469430255-650-483156256a-1469430511

3. За статевою ознакою.

Комусь це може видатися кумедним, але фермери ділять кавуни на хлопчиків і дівчаток. Хлопці витягнуті і водянисті, а дівчата круглі і солодкі.

k2

4. Вага і об’єм.

Тут все просто: не купуй надто великих і надто маленьких кавунів. Найкраще – середній кавун. Пам’ятай, що спілі ягоди завжди доволі важкі на свій розмір.

12182565-Depositphotos_15631543_original-1469108704-650-8d12fe4173-1469430511

5. Сухий хвостик.

Можна вважати це контрольною перевіркою. Якщо по всіх попередніх пунктах кавун підійшов чудово, глянь на хвостик. Ти не помилишся, якщо він сухий і коричневий. Свіжий зелений хвостик говорить про те, що кавун ще не достиг.

12182865-night-fruits-watermelon-1469005301-650-e87cdb2363-1469430511

Теги

Безкоштовна пошта @Rivne.com.ua

Адреса: @rivne.com.ua 
Пароль:
  Забутий пароль |  Нова адреса