Домашні рецепти

Аджарське хачапурі

Рецептів хачапурі є безліч, я  спробувала приготувати аджарське хачапурі на кефірі

Одже, для приготування аджарського хачапурі нам потрібні такі продукти:

1 ск. кефіру або закваски

1 ч.лож. сухих дріждів

дрібка солі

2 ск. борошна

1 яйце

 

Для начинки

200-250 гр.твердого сиру ( 150 моцарела аюо сулугуні та 100гр адигейського)

2 яйця

зелень (укроп, петрушка)

Спочатку замішуємо тісто , кефір, дріжджі, сіль, борошно, все ретельно перемішуємо

IMG_7213

Замішуємо еластичне, м’яке тісто і залишаємо на 1 год в теплому місці щоб підійшло.

IMG_7215

Тим часом натираємо сир на тертку і ретельно перемішуємо, можна додати зелень.

Коли тісто підійде ділимо його на 3 рівні кульки і качалкою розкачуємо у невелике коло і з обох боків викладаємо начинку.

IMG_7217

спочатку з однієї сторони закручуємо бортики хачапурі

IMG_7218

потім з іншої і формуємо хачапурі так, щоб в середині було заглиблення, туди також викладаємо сирну начинку

IMG_7222

Перекладаємо хачапурі на деко і гарненько змащуємо збитим яйцем

IMG_7226

Випікаємо аджарське хачапурі 30 хв при  t 180°C

За 3 хв. до готовності в кожне хачапурі вбиваємо сире яйце і ставимо в духовку ще на 3 хв, щоб білок схопився а жовток лишився рідкий

IMG_7228

Готові хачапурі подавати гарячими і їсти руками, відламуючи бортики і вмочати в яйце.

IMG_7230

IMG_7232

 

 

 

 

 

Безкоштовна пошта @Rivne.com.ua

Адреса: @rivne.com.ua 
Пароль:
  Забутий пароль |  Нова адреса